Banner website.png

Wie ben ik?

Ik ben Jesse. Toen ik klein was gaf ik voorstellingen in mijn woonkamer en maakte ik filmpjes van mijn knuffel die op avontuur ging. Toen ik 10 was begon ik met het monteren van filmpjes op mijn tablet. Dat groeide uit naar mijn eigen YouTube kanaal waar ik sketches op maakte. Toen ik een laptop had kon het echte werk beginnen. iMovie was een hele vooruitgang! Vanaf 2016 tot 2020 maakte ik bijna elke week een video. Met behulp van Final Cut Pro groeide dat uit naar video’s met veel effecten en entertainment. 

 

In 2019 vroeg LMC, een onderwijsinstelling in Rotterdam, of ik voor hen video’s wou presenteren en monteren. Dat was mijn allereerste ‘baan’ als videomaker. Vanaf dat moment is de bal gaan rollen en ben ik tot op heden nog steeds bezig met  monteren, graden en filmen.

Huisstijl%20banner_edited.jpg

Dit jaar heb ik het oriëntatie-jaar gevolgd bij Open Studio in Amsterdam. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en is mijn wens om films te maken nog groter geworden. Elke film die ik zie geeft mij alleen maar extra motivatie om meer te monteren mijzelf te ontwikkelen. Van juli tot september heb ik gewerkt als editor bij BNNVARA en sinds oktober monteer ik een TV drama/comedy voor Comedy Central. Daarnaast werk ik aan losse projecten zoals reportages, promoties, documentaires en fictiefilms. 

De montage van fictie vind ik heel uitdagend en interessant. Bij geen enkele filmvorm ben je als editor zo verantwoordelijk voor het verhaal en de emotie van de personages.
In maart 2021 heb ik dan ook auditie gedaan voor de vakrichting montage bij de Nederlandse Filmacademie. Ik ben tot de laatste ronde gekomen. Volgend jaar ga ik het nog een keer proberen want ik ben helaas niet aangenomen!