Banner website.png

Wie ben ik?

Ik ben Jesse. Toen ik klein was gaf ik voorstellingen in mijn woonkamer en maakte ik filmpjes van mijn knuffel die op avontuur ging. Toen ik 10 was begon ik met het monteren van filmpjes op mijn tablet. Dat groeide uit naar mijn eigen YouTube kanaal waar ik sketches op maakte. Toen ik een laptop had kon het echte werk beginnen. iMovie was een hele vooruitgang! Vanaf 2016 tot 2020 maakte ik bijna elke week een video. Met behulp van Final Cut Pro groeide dat uit naar video’s met veel effecten en entertainment. 

 

In 2019 vroeg LMC, een onderwijsinstelling in Rotterdam, of ik voor hen video’s wou presenteren en monteren. Dat was mijn allereerste ‘baan’ als videomaker. Vanaf dat moment is de bal gaan rollen en ben ik tot op heden nog steeds bezig met  monteren, graden en filmen.

Huisstijl%20banner_edited.jpg

Dit jaar heb ik het oriëntatie-jaar gevolgd bij Open Studio in Amsterdam. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en is mijn wens om films te maken allen maar groter geworden. In januari ben ik ook begonnen aan een nieuwe baan op een middelbare school. Daar geef ik videolessen en begeleid ik leerlingen in het filmen en monteren van video's. Daarnaast werk ik aan losse projecten zoals reportages, promoties, documentaires en fictiefilms.

In maart 2021 heb ik auditie gedaan voor de vakrichting montage bij de Nederlandse Filmacademie. Ik ben tot de laatste ronde gekomen. Volgend jaar ga ik het nog een keer proberen want ik ben helaas niet aangenomen!