Banner website.png

Wie ben ik?

Ik ben Jesse. Toen ik klein was gaf ik voorstellingen in mijn woonkamer en maakte ik filmpjes van mijn knuffel die op avontuur ging. Toen ik 10 was begon ik met het monteren van filmpjes op mijn tablet. Dat groeide uit naar mijn eigen YouTube kanaal waar ik sketches op maakte. Vanaf 2016 tot 2020 maakte ik bijna elke week een video. Met behulp van een montage met veel visuele effecten groeide dat uit tot entertainende video’s. 

 

In 2019 vroeg LMC, een onderwijsinstelling in Rotterdam, of ik voor hen video’s wou presenteren en monteren. Dat was mijn allereerste ‘baan’ als videomaker. Vanaf dat moment is de bal gaan rollen en ben ik tot op heden nog steeds bezig met  monteren, graden en filmen.

Huisstijl%20banner_edited.jpg

In 2020-2021 heb ik het 'oriëntatie-jaar film' gevolgd bij Open Studio in Amsterdam. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en is mijn wens om films te maken nog groter geworden. Elke film die ik zie geeft mij alleen maar extra motivatie om meer te gaan maken en mijzelf nieuwe vaardigheden aan te leren. Van juli tot september 2021 heb ik gewerkt als editor bij BNNVARA en in oktober monteerde ik een TV comedy voor Comedy Central. Begin 2022 monteerde ik een fictie-short die is geselecteerd voor het Rotterdams Open Doek in de LantarenVenster. Daarnaast werk ik aan losse projecten zoals reportages, promoties, documentaires en fictiefilms. 

De montage van fictie vind ik uitdagend en interessant. Bij geen enkele filmvorm ben je als editor zo verantwoordelijk voor het verhaal en de emotie van de personages.
In april 2022 heb ik dan ook auditie gedaan voor de vakrichting montage bij de Nederlandse Filmacademie. Ik kan met trots vertellen dat ik ben aangenomen en in september 2022 start met de opleiding!